Medinės tvoros

Medinės tvoros gali būti labai skirtingos – tiek savo modeliu ir dizainu, tiek medienos apdirbimo būdu, tekstūra, atsparumu. Pateikiame pagrindines tvorai skirtos medienos savybes ir charaktersitikas, kurios padės išsirinkti jums tinkamiausią variantą.

Medienos paruošimas tvorai

Apdirbimas

Šiaušta, obliuota arba neobliuota mediena.

Impregnavimo būdas

Impregnuota paprastuoju būdu: mediena merkiama į impregnantą, įgeria impregnanto 1-2 mm.

Impregnuota giluminiu būdu: į vakuumo kamerą sudedamos lentos, ištraukiamas visas oras, sukeliamas slėgis bačkos viduje. Tuomet kamera užpildoma impregnantu, kuris įsiskverbia į medieną per visą skerspjūvį. Gamintojai deklaruoja, kad šiuo būdu impregnuota mediena nesupūna net ilgą laiką būdama sąlytyje su žeme.

Termo medienos impregnavimas vyksta panašiu principu kaip ir giluminiu būdu, tik proceso metu mediena veikiama tam tikro aukščio temperatūra. Termo mediena yra minkštesnė už giluminiu būdu impregnuotą.

Dažyta mediena – paprastas, kiekvienam gerai žinomas impregnavimo būdas, tačiau reikalauja reguliariai atnaujinti paviršių, nes dažus nuolat veikia temperatūrų skirtumai ir ultravioletiniai spinduliai. Prieš dažymą medieną būtina gruntuoti, kad dažai laikytųsi ilgiau.

Deginta mediena. Medienos deginimo metu išdega minkštosios medienos dalys, kurios po apdeginimo yra iššveičiamos metaliniais šepečiais, ir lieka tik kietoji medienos dalis. Deginimo metu išgarinama drėgmė, išdeginamas oras, tad mediena tampa atspari išorės poveikiui ir ilgaamžė. Tokia mediena įgauna ryškesnę struktūra, gali būti dengiama dažais ar kitu specialiu padengimu.

Apskaičiuok savo tvorą

Tvoros kainos skaičiuoklė

Kaina: eur
Kaina1: eur

Tvoros kaina – Tvoros kainos nurodytos be PVM ir be montavimo darbų.
Tvoros ilgis – Įveskite norimos tvoros ilgį metrais.
Tvoros aukštis – Įveskite norimos tvoros aukštį metrais.
Tvoros montavimas – Montavimo darbai neįskaičiuoti.
Tiekiame medžiagas bei montuojame savo gaminius visoje Lietuvoje.
Nurodytos kainos yra tik orientacinės.
Dėl detalesnio pasiūlymo pateikimo kviečiame susisiekti tinklalapyje nurodytais kontaktais.

Mediena ir metalas

Medinės tvoros gaminyje sąveikauja dvi visiškai skirtingas savybes turinčios medžiagos. Metalas žiemą traukiasi,  o mediena plečiasi, ir atvirkščiai – vasarą mediena traukiasi, metalas plečiasi. Dėl tokių drastiškų gamtos įtakojamų pasikeitimų medis gali skilti, o varžtai trūkinėti, iššokti, tad juos tenka keisti. Dar didesni pokyčiai galimi ant vartų ir vartelių, nes juos veikia papildomi lenkimo, gniuždymo momentai, bei daug didesnė vėjo apkrova.

Natūrali gamtinė medžiaga

Mūsų aukščiau minėtais būdais medienai galime suteikti tam tikras ypatybes, suteikiančias jai atsparumo išorės poveikiui, tačiau nepriklausomai nuo apdorojimo būdo, ji gali bet kada pradėti sakuotis, taip pat nėra jokios apsaugos ar garantijos nuo skilimo.

 

Jei įvertinę medžio savybes bei rizikas esate tikri, kad jūsų kiemui reikalingas gamtiškas medienos aptvėrimo variantas, neskubėdami skirkite laiko ir išsirinkite sau tinkamiausią medienos apdirbimo būdą bei medinės tvoros dizainą.

Medinių tvorų pavyzdžiai

Atlikti darbai